loader image

Om artisten 

Andane……”I er sgu for gamle..”

… er et nyt ”ungt” dansk Pop/rock band fra Helsingør. Andane begrænser sig ikke til én genre, men forholder sig eksperimenterende til musikkens mange nuancer. For Andane er genre uvigtig. Sangenes lyriske tekstunivers blander sig med eksperimenterende harmonier.

Vi er nye og unge på musikscenen, men dåbsattesterne siger måske noget andet.  Bandets sangskriver Claus, udtaler ”Heldigvis er musikbranchen interesserede i upcoming musikere, hvor alder og udseende ikke betyder noget.  Musik bør være noget man primært lytter til og noget man selvfølgelig også oplever visuelt til koncerter, men vi må desværre skuffe jer – vores sangerinde optræder ikke uden tøj på og over halvdelen af bandets medlemmer har passeret de 40 år. ! Som en i musikbranchen sagde til mig ” i er sgu for gamle til at komme frem i denne branche – Claus, du skulle have startet for 30 år siden” Tja, men det gjorde jeg så ikke. Den respons vi har fra vores publikum er heldigvis kun positiv. De er glade for vores ”lyttemusik”, de nyder at en sang består af mere end 2 akkorder, de lever sig ind i sangene som nogle gange kan være 5-8 minutter lange. Som en lytter skrev ” rart med noget voksen-musik” – vil dog lige sige, at vores musik er for ALLE aldre. Vi klør på og tror på Andane – og nægter at tro på ”sandhederne” fra musikbranchen” og håber, vores musik kan få Airplay – ellers vil vi nok føle os en smule krænket;-)

Hvis vi absolut skal putte Andane i genreboxen, så spiller vi nok en blanding af pop / prog pop/ soft rock.

Toner som nogle gange kan lede tankerne hen til alt fra Pink Floyd til  Sing a Song writer stilen.

Det var Claus Langtved som startede bandet i 2015.   På daværende tidspunkt bestod Andane udover Claus Langtved, af en sangerinde og guitaristen Jesper Hovedskou.

Andane spillede en del koncerter og fik indspillet 3 demoer inden bandet gik i opløsning i 2016.

I 2018 fik Claus, Jesper og trommeslageren Per Rasmussen gendannet bandet med en ny bassist (Flemming Baumann som desværre på grund af sygdom forlod denne verden i 2020) og ny sangerinde (Bettina Knudsen). Musikstilen blev også lidt mere rocket end tidligere.

Andane udgav 18. januar 2019 en EP med fire nye sange indspillet i Media Sound Studios i København, hvor den kendte producer Peter Brander har stået for programmering, mixning og mastering.