loader image

Om artisten 

“Mine sange er mine dagbøger”, siger dansk-franske CINDY CHICHE, der synger om sine dybeste hemmeligheder på debut-EP’en ‘Diary’, som udkommer d. 11. juni. Dette sker i kølvandet på de to succesfulde singler ‘Lose Control’ og ‘Like The Boys’, som P3 blandt andet har fået øjnene op for.

Målet var klart defineret fra begyndelsen – “min musik skal spilles på P3”, sagde Cindy Chiche, da hun i begyndelsen af 2021 indledte sin karriere som popartist med udgivelsen af debutsinglerne ‘Lose Control’ og ‘Like The Boys’. Glæden var derfor til at få øje på, da Vidundergrunden samlede ‘Like The Boys’ op og gav den rosende ord med på vejen tilbage i april.

P3 er dog langtfra de eneste, som har set sig lune på det unge koldingensiske stjerneskud. Bands of Tomorrow sammenlignede hende med tidens helt store stjerner, da hun blev nævnt som en af ‘Ugens Uimodståelige’, mens bloggere i både ind- og udland har stået i kø for at anerkende Cindys dansevenlige popmusik.

Radioværter såvel som podcastere har kæmpet med udtalen af Cindys efternavn, der, ligesom hende selv, har rødder i Sydfrankrig, men den slags tager Cindy med et smil. Derfor sendte hun en memo med en guide til udtalelsen til Volmer og Vibe på P3, som endte med at blive afspillet i programmet. Det kan du høre på Cindys instagramprofil her: https://bit.ly/3nS6UI8

Den store opmærksomhed, der har været omkring Cindys karriere, har gjort, at forventningerne til debut-EP’en er vokset om kap med hendes hendes følgerskarre. Men “så længe sangene er ærlige og kommer fra hjertet, så tror jeg ikke, der er så meget at være nervøs for”, siger hun og påpeger, at ærlighed netop kodeordet på ‘Diary’, som udkommer d. 11. juni. “Mine sange er mine dagbøger”, siger hun og beskriver, hvordan hun både får afløb for sine frustrationer, men også mindes gode tider i sine sange – ligesom mange andre gør i deres dagbøger: “Når man rammer den rigtige sang, så er det som om følelsen letter.” 

‘Stay’ er fx en personlig fortælling om at tvivle på kærligheden, mens ‘I Can’t Sleep’ afslører hendes lidt rebelske og “sydfranske” temperament, som Cindy kalder det. Sangen handler i bund og grund om alle de minder Cindy har med familie og venner, og fortæller bl.a. historien om dengang, hun og lillesøsteren plejede at snige sig ud af vinduet om natten på en ferie i farens sommerhus på Korsika for at feste på det nærliggende resort: “Vi plejede at dække sengen til, så det lignede, at vi stadig lå og sov, hvis vores far skulle tjekke til os”, griner Cindy.