loader image

Henrik Johannessen

Om artisten 

I 2019 påbegyndte Henrik Johannessen sin solokarriere, kraftigt inspireret af Nashvilles singer/songwriting scene, hvor inspirationen hentes fra den amerikanske moderne country-sound som John Moreland, Whiskey Myers, Chris Stapleton, Colter Wall, Childer Tylers mfl.

Musikken har fokus på et intimt samspil mellem vokal, guitar og tekst, hvor kunsten er at kunne formidle det stærke budskab simpelt.

Siden begyndelsen for små 2 år siden, har der været fart over feltet for Henrik Johannessen, der har spillet mere end 50 solokoncerter i både ind-og udland. I slutningen af 2019 blev han inviteret til internationale Texas Sounds International Country Music Awards i USA, hvor han vandt prisen ’Best acoustic performance of the year’

Ydermere har Henrik bl.a. optrådt på Tønder Festivals Campingscene, ved den årlige begivenhed Country Music Meeting i Berlin (2020) og haft singlerne Like her Mother og The Devil’s Trial  i svensk/dansk countryradio. Sidstnævnte mastered af anerkendte grammyvinder Pete Lyman i Nashville.

Det seneste år har han beskæftiget sig med intimkoncerter i hele landet, online optrædener og var desuden en del af af Grøn Koncerts Covid-19 koncerter. Henrik arbejder netop på færdiggørelsen af sit første soloalbum, der forventes udgivet primo 2021.

Solotitlen er måske ny, men branchen langt fra fremmed for Johannessen, der har solid baggrund i musikbranchen, hvor han især er kendt som en fænomenal guitarist. Siden 1980’erne har han medvirket i bands som Royal Hunt, Mercy, Bad Monday, og stadig aktuelle Hillbilly Bones samt Den Danske Mafia.