loader image

JUNE BELTOFT

WEB

Om artisten 

June Beltoft

Artist, sangskriver og musiker June Beltoft slår sine geografiske folder på Bornholm, men kommer oprindelig fra København & Omegn.

Som indspillende kunstner/artist udgav hun debut-singlen Negotiation i 2011 og har siden da udgivet 15 singler + EP’en Alive via eget label, hvoraf 4 singler har været i rotation i P4.

Som udøvende singer-songwriter tager June Beltoft ud i hele landet med sin akustiske guitar og spiller intimkoncerter solo på mindre scener, samt caféer og i private hjem med sine sange. Eller med band, hvor hun har haft selskab af bl.a. B-Joe (gui), Flemming Olsen (tr), Søren Skov (pno), Troels Skovgaard (gui) og Steen Rasmussen (tr).

Som sangskriver har June Beltoft været på rejser til bl.a. Berlin, Nashville og LA, samt hjemme i Danmark hvor hun har cowrited med sangskrivere og artister fra bl.a. USA, UK og Sverige

Desuden underviser hun børn og unge i sangskrivning via Statens Kunstfonds Huskunstnerordning. June’s børnemusik-band RimRaketten optræder med sange som er skrevet af de unge mennesker på disse workshops.

For nylig har hun nedfældet sine sangskrivningsmetoder som undervisningsmateriale og i januar udkom hendes materiale på undervisningsportalen Alinea som drives af forlaget Lindhardt og Ringhof.

Twilight Dreams – en musikalsk drejning Efter en årrække med mainstream pop/rock har June’s musikalske stil taget en drejning: På en blanding af rock og elektronisk musik med symfoniske elementer, tog June Beltoft afsted på en musikalsk rejse ud i de mørkere afkroge af sin sangskrivning og kunstneriske udtryk. Dette projekt startede i 2019 med singlerne Shooting Star og Dark Clouds, fortsatte i 2020 med Twisted and Blind, der udkom i maj og Smoking Guns i november. Og i marts 2021 rammer projektet sin destination med singlen Out of the Dark, hvorefter de fem singler samles og bliver til EP’en Twilight Dreams. Det er dog ikke første gang June Beltoft har skiftet musikalsk spor. Oprindelig startede hun sin musikkarriere som saxofonist i en række bands inden for blues, rock, soul og latin op gennem især 90’erne og 00’erne på spillesteder som Mojo og Vega. Det var også i disse år, at hun tog sin uddannelse på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium’s AM-linje med sax som hovedinstrument og sideløbende passede et studiejob som kirkesanger.