loader image

KAMILLE LINDHOLM

WEB

om artisten 

Kamille Lindholm er en Aarhusiansk singer-songwriter, der udgav sin første soloudgivelse ”Twice in August” i april 2017. Andet album ”Have No Fear” udkom i 2022. Projektet er lavet i et tæt samarbejde med producer, Janus Bechmann fra Little Memphis Recordings. Genren er en blanding af folk-pop med twist af skæve fraseringer og let rockede impulser.

Musikken er inspireret af en opvækst, hvor John Lee Hooker, Jimmy Hendrix og Jeff Buckley var de primære forbilleder. “Musik må gerne være skævt og fuldstændig hudløst. Det ville være mig den største bedrift, hvis jeg formår at smide facaden mest muligt, når jeg selv spiller,” siger Kamille Lindholm.

Side 33 Skriver om nyeste singler fra ”Have No Fear”: Det talent har nu fået yderligere 4 år at vokse i, og man fornemmer at det umiddelbare indie-dream-poppede udtryk nu i endnu højere grad udfordres med twist af skæve fraseringer og let rockede impulser. 

Gaffa skrev følgende om pladen: “Twice in August, er mere rå og melankolsk, mere særegen, interessant og presserende. Man fornemmer et udtryksbehov, en nødvendighed, en ærlighed. Kombineret med et oprigtigt talent.” Ivan Rod, Gaffa. 

GFRock gav pladen 5 ud af 6 stjerner “***** , og de funkler,” Ken Damgaard Thomsen. Derudover har Madsen på P4 har sat nummeret Blue fra Twice in August i luften – mens nummeret også er endt på New Nordic Indie-playlisten. 

Med ét af sine tidligere projekter blev Kamille udvalgt som Wild Card af P3 til Karrierekanonen. I dag er musikken blevet mindre poppet og mere råt i sit udtryk – mere melankolsk og med fokus på tekst og klangflader.