Om artisten 

Med elektroniske hiphop-beats og med en Lo-Fi feeling, giver ”LYS I NATTEN” dig lyst til at gå en rask tur, imens du viber med din indre stemme. Den er perfekt i dine hørebøffer på dine Corona-gåture, og til din selvtillid, som taler til dig igennem teksten.

MAISE er upcomming artist, og født og opvokset i Lemvig ved Vestkysten. I 2013 flyttede hun til Holstebro, for at læse til pædagog. Her blev hun uddannet i 2017, og har egentlig altid troet, at hun nu havde fundet sin vej. Det var bare som om, at der hele tiden manglede et eller andet i MAISE – eller Maikens liv. Maiken er hendes borgerlige navn. Da mange arbejdspladser lukkede ned for fysisk fremmøde, blev Maiken også sendt hjem fra sit arbejde på en skole, lidt uden for Holstebro. Hun begyndte lige så stille at skrive nogle tekster, og lege lidt rundt på Logic, som hendes kæreste havde købt til sin computer. Pludselig fandt Maiken det hun havde manglet i sit liv. Det hele gav pludselig mening. Det at skabe musik fra bunden, blev hverdag for Maiken, og præcis et år efter, endte hendes første single på alle streaming tjenester, og hun kunne nu kalde sig for artist.

Soloartisten MAISE har netop udgivet sin nye single: ”LYS I NATTEN”, som sætter fokus på #Textmewhenyougethome. Den er skrevet ud fra egne oplevelser, om at være bange for mørke, når man går alene hjem fra byen, efter nattens frembrud. MAISE har formået at genskabe fornemmelsen, af at prøve at overvinde en frygt for mørke, igennem de elektroniske Hiphop beats og fornemmelsen af Lo-Fi, som giver en følelse af at gå alene, gennem de tomme og mørke gader. Med omkvædet, hvor der synges: ”Kom! hold fast i mig – jeg passer på dig”, får vi mod til at folde vores selvtillid ud, og arbejde med vores frygt.

”Jeg ved godt, at mit nummer ikke kan overvinde en frygt for mørke, eller for hvad der kan ske i mørke. Måske kan den få andre til at føle sig mindre alene, når frygten indtager” – MAISE.

”LYS I NATTEN” er anden single fra MAISE. Hun startede med at skrive sange og producere musik hjemme i sin stue i foråret 2020, da landet lukkede ned, og hun blev sendt hjem fra sit arbejde. Det ene tog det andet, og pludselig brugte MAISE alt sin tid på at skrive tekster og lege rundt inde på Logic. Præcis et år efter, udgav hun sin første single: ”Ta’ med mig”, som sætter fokus på LGBT+.

Hendes vision er at skrive om emner, som kan starte en god og respektabel dialog, og som måske kan bidrage til at åbne op for tabuiserede emner.