loader image

Om artisten 

Mansfield – rock ‘n’ roll med hjerte og nerve

Mansfield

Det københavnske rockband Mansfield leverer fængende melodier, der appellerer direkte til lytteren og sparker døren ind med energi og nærvær.  Opkaldt efter en typisk arbejderby i England skaber Mansfield sin egen hybride indierock med elementer fra Motown og de glade 60’eres Merseysound. Bandet består af Christian Stage (vokal og guitar), Mathias Havelund (guitar og vokal), Mathias Wedeken (bas) og Filip Gulløv (trommer og vokal).

Mansfield blev dannet i 2015 og udspringer af det kreative miljø på Vesterbro, hvor de fire venner besluttede sig for at lave musik, der afspejler bandets forkærlighed for melodisk guitarrock. Livejobs og hårdt arbejde ledte til en pladekontrakt hos selskabet DME, som faldt for Mansfields melodiske sange og umiddelbare energi.

I sommeren 2020 udkom Mansfields debutalbum ’Star-Crossed Lovers’ båret frem af singlerne ’A Place in the Sun’ og ’Please, Shine a Light’, der kom i rotation på DR’s P4 og P5 og fik airplay i Tyskland, USA, Spanien og England. En placering som Ugens Album på DR gav Mansfield vind i sejlene, og anmeldere i Danmark og i udlandet fik øjnene op for bandets talent. GAFFA skriver: ”Det er forfriskende at høre et band, der kaster sig hovedkulds ind i musikhistorien og ikke er bange for at falde igennem. Der er et meget højt niveau hele albummet igennem og ingen svage øjeblikke.”

Både i Danmark og udlandet er Mansfield blevet sammenlignet med The Beatles, Oasis og The Kinks pga. de stærke sange og bandets MOD-inspirerede stil og look. Særligt forsanger Christian Stages klare vokal og personlige tekster understreger dybden i bandets musik.

Mansfield har optrådt i Danmark og Tyskland med artister såsom Paper Tigers, Rebecca Lou, John Hassall fra The Libertines, Ares, The House og Pinemoon. At Mansfield har live-erfaring skinner igennem på albummet ’Star-Crossed Lovers’, hvor grundsporene blev indspillet på tre dage for at genskabe den sound, som bandet har på scenen. Albummet er indspillet og produceret i Vibe Factory Studio af Jakob Winther (Rasmus Walter, Lukas Graham, Scarlet Pleasure) og Nick Lee (Ulige Numre, Go Go Berlin), mens mix og mastering er lavet af Morten Bue (Mew, Ulige Numre, Kashmir).