loader image

Om artisten 

Nyt Blod leverer ny musikalsk totaloplevelse når de fyrer den af på de danske scener.

 

NYT BLOD, er en ny fremadstormende gruppe, hvor musikken er lavet med hjertet, og altid er i udvikling mod nye retninger i musikkens univers, Nyt Blod vægter ægte instrumenter, ærlig lyrik og en kreativ blanding af genrer, af alt fra hårdtslående elektroniske kicks, til de bløde piano-tangenter fra jazzens verden. Nyt Blod spiller dansk Alternativ Hip Hop med elementer fra jazz, pop, rock…

 

Nyt Blod er et 7 mands stort orkester, som sætter en ære i at lave en fest på scenen. Deres forskelligheder både musikalsk og personligt gør dem til en spændende og uforudsigelig oplevelse.

Nyt Blod har været i rotation på P3 med flere sange, Vidundergrunden har sammenlignet deres lyd med Anderson Paak og kaldt musikken ”grandiost” og ”kandidat til årets Banger”. Red Bull har lanceret en livesession af sangen ”Blind” og de er blevet anbefalet af Karrierekanonen.

Nyt Blod startede tilbage i 2018, hvor en rapper kontaktede et par fyre fra et Jazz fusionsband, og spurgte om de ikke ville være med til, at lave noget ny musik som ikke skulle dikteres af en producere og lyde som alt andet bare for at lave hits, nej de skulle lave deres egen musik og have hjertet med i det. I 2019 udkom de med deres første EP Fønix. Det hele kulminerer i dag med et stort band med ægte musikere der kan deres kram, og når Nyt Blod optræder, får publikum en musikalsk og inddragende totaloplevelse.

I foråret 2022 udkommer Nyt Blod med et nyt album, som har sit udspring i en Coronatid, hvor det ikke var muligt at komme ud og spille, og samfundet var vendt på hovedet. Teksterne og musikken er påvirket af de ting der sker i samfundet, de følelser vi går rundt med, og de op- og nedture der følger med. Det er et album med en positiv stemning og en festlig energi, du vil opleve numre med hårdtslående trommer og hurtigt rap til lofi chill beats og bandet glæder sig til at komme ud og spille de nye numre for jer.