loader image

sophia nohr

Om artisten 

Sophia Nohr

Sophia Nohr blev landskendt under sin deltagelse i DR’s x Factor 2015 for sin karakteristiske stemme og åbenhjertelige væremåde. Blot året efter deltog Sophia i Dansk Melodigrandprix med pop/folk sangen “Blue Horizon” som blev en publikum favorit. Siden da har Sophia beskæftiget sig med sangskrivning for både sig selv, andre og i sit eget nordiske folk band ‘NOHRLAND’, hvor hun i samarbejde med musikeren Kasper Søderlund skabte titelsangen ‘Coma stream’ filmen ‘Mødre gruppen’.

Sophia gik under Corona nedlukningen viralt med et cover af Adele’s sang ‘hello’ som hun havde omskrevet til en Corona sang for efterskoleelever der var sendt hjem. Den kom direkte i Aftenshowet, DR Ultra, TV2 nyhederne og Ekstrabladet samt flere lokale udsendelser på Sjælland.

Sophia har generelt en lidenskab for børn og unge med vanskelige livsvilkår, hvorigennem hun med sin musik søger at gøre en forskel ved at inspirere til at bruge musik til at udtrykke, hvad end der kan være svært at sige med ord. I 2020 startede hun et musiktilbud for unge der havde det svært, som med Sophias hjælp fik skrevet og indspillet sange hvori deres historie blev hørt, og i 2021 skrev hun sangen ‘Stjerneskær’ som er en støttesang til uhelbredeligt syge børn for velgørenhedsorganisation en ‘Min Drømmedag’.

Sangen kom på Spotify playlisten under dansk indie og alternativ, og noget tyder på Sophia bestemt ikke er færdig med at skrive på dansk.

Sophia har planer om at udgive flere dansksprogede sange i 2022 med omdrejningspunkt i eget liv og med inspiration i de historier hun har fået med på vejen af børn og unge der har nogle særlige livsbetingelser.